Info Nederlands

Brevet Merselo-Verona
– Afstand: 1200 km
– Hoogte: +/- 10.000 hm
– Registratie: 26-8-2018
– Starttijd: 27-8-2018 om 05.00 u.
– Plaats: Merselo, Molen “Nooit Gedacht”
– Deelnemers limiet: 50
– Kwalificatie: geen
– Inschrijfgeld: € 350
– Inschrijvingsdatum: 16-12-2017 om 17.00 u. CET

Na het succesvolle brevet Merselo-Verona in 2014 organiseert de brevet organisator uit Merselo, Jan van Osch, in 2018 een nieuwe versie van dit brevet van Nederland naar Italië. In navolging van diverse andere internationale brevetten is dit geen brevet waar een rondje gereden wordt of dezelfde route heen en terug maar een brevet in lijn. We doorkruisen een groot deel van Europa, van het Maasdal naar de historische steden van Noord-Italië.

Dit brevet wordt georganiseerd volgens het inmiddels bekende model van een brevet met 3 hotel/jeugdherberg overnachtingen onderweg. Deze keer is ook de overnachting in Verona inbegrepen. Natuurlijk kun je ook starten voor een snelle tijd, je moet dan alleen zelf je overnachtingen regelen. De deelnamekosten zijn € 350,-. Dit omvat o.a. 4 overnachtingen, diner de avond voor de start en aan de finish, bagagetransport (maximaal 40 liter) en de gebruikelijke registratiekosten. Er zijn 50 startplaatsen. Bij meer dan 50 inschrijvingen komt er een wachtlijst.

Het brevet start op maandag 27 augustus bij de molen van Merselo. 4 dagen later, op 30 augustus, is de finish in Verona. Onderweg rijden we via de dalen van de Maas en Rijn naar het Heuvelland van de Alb in Duitsland. In de Alpen nemen we twee passen, de Arlbergpass en de Reschenpass. Na de Reschenpass volgt de route het Etschdal (Adige) en maakt een korte uitstap naar het Gardameer.

De inschrijving opent op zaterdag 16 december. Na de inschrijving krijgen de 1e 50 deelnemers bericht hoe en wanneer ze kunnen betalen. Betalingen accepteren we in ieder geval via Ideal, PayPal, Bancontact en kredietkaart.

Op zondag 26 augustus worden de deelnemers in Merselo verwacht voor een fietscontrole en het ontvangen van de startkaarten, gevolgd door een diner.

Van de vorige editie in 2014 kun je hier de foto’s van Ivo Miesen vinden.

Een video gemaakt door Alexander Neumann staat op Youtube.

Andere foto’s en verhalen van deelnemers en vrijwilligers vind je op deze site onder “2014 –  Photo/Story”.